
بیماری سرخجه چیست؟
در این مقاله قصد داریم تا علاوه بر توضیحات کلی در رابطه با این بیماری، علائم و علتهای ایجادشدن این بیماری را خدمت شما ارائه دهیم. بیماری سرخجه علائم مشابهای با بیماریهایی نظیر سرخک و مخملک داشته و اغلب افراد با دیدن علائم این بیماری آن را با بیماریهایی که به آنها اشاره کردیم اشتباه خواهند گرفت در ابتدا باید بگوییم سرخجه نیز همانند بسیاری از بیماریهای دیگر منشائی ویروسی داشته و در واقع از طریق ویروس انتقال پیدا خواهد کرد و از لحاظ واگیر بودن و شیوع پیدا کردن نیز همانند بسیاری از بیماریها اگر کنترل نشود میتوانند همه گیر شده و صدمات جدی را به همراه داشته باشد. همراه اسپیر باشید با علائم بیماری سرخجه و چگونگی انتقال این بیماری و نکات احتیاطی
بیماری hfmd چیست ؟

ابتلا به بیماری سرخجه
این بیماری همانند بیماری سرخک معمولاً در کودکان بیشتر دیده میشود و با توجه به واکسیناسیونهایی که انجام میشود تقریباً آمارهای ابتلا به این بیماری بسیار کم بوده و در مواردی که مشاهده میشود نیز به صورت خفیف بوده و آسیب جدی به فرد وارد نخواهد کرد.
- این بیماری علائمی مشابه با سرخک یا مخملک دارد
- سرخجه نقاط یا جوشهای قرمز در سطح پوست نمایان خواهد شد.
- بیماری سرخجه معمولاً در فصول زمستان و بهار شیوع پیدا میکند
- در این دوران است که بیشتر کودکان به این بیماری به صورت گسترده مبتلا می شوند.
- این بیماری نیز همانند بیماری سرخک از طریق آب دهان یا ترشحات بینی به فرد دیگر منتقل میشود
- و همانطور که اشاره کردیم یک بیماری ویروسی میباشد
در دوران کمون و بعد از آن امکان انتقال این ویروس و بیمار کردن افراد سالم از راههایی که گفته شد امکان داشته و در صورت تماس نزدیک فرد مبتلا با فرد سالم به راحتی این بیماری به فرد سالم منتقل میشود.
درباره تبخال تناسلی بیشتر بدانید
دوران کمون بیماری سرخجه
دوران کمون یا همان نهان بیماری سرخجه از ۱۵ روز تا ۲۰ روز متغیر بوده و در افراد مختلف متفاوت میباشد و در بسیاری از موارد دوران کمون بسیار کمتر و در برخی از افراد نیز بیشتر از بازهای که به آن اشاره شد میباشد. اما شاید برای بسیاری از مخاطبینی که برای اولین بار با این واژه رو به رو میشوند این سوال پیش بیاید که دوران کمون چیست؟ اگر بخواهیم به زبان ساده خدمت شما عرض کنیم باید بگوییم به دوران و بازه زمانی که در آن ویروس به بدن فرد منتقل میشود تا زمانی که علائم بیماری که در ابتدا با تب و سرفه و … شروع میشود بروز کند دوران کمون گفته میشود و همانطور که اشاره کردیم در بسیاری از افراد متغیر بوده اما طبق آمار دوران کمون بازه زمانی ۱۵ تا ۲۰ روز را شامل میشود و در درصد بالایی از مبتلایان به این بیماری بازه زمانی به این شکل بوده است.
علائم بیماری سرخجه چیست ؟
علائم بیماری سرخجه در ابتدا ممکن است با تب، سردرد، تورم غدد لنفاوی در سر و گردن و … شروع شود و در بسیاری از موارد نیز علائم بروز این بیماری بعد طی شدن دوران کمون به صورت دانههای قرمز رنگ از پشت گوشها و بعد از گذشت مدتی در صورت و گردن و به همین ترتیب در سراسر بدن نمایان خواهد شد و تمامی بدن را دانههای قرمز ریز و درشت پر خواهند کرد.
اما توجه داشته باشید در بسیاری از موارد علائم این بیماری ممکن است بسیار خفیف باشد یا حتی علائمی را به همراه نداشته باشد. علائم خفیف که ممکن است در بعضی از موارد مشاهده شود معمولاً با بیقراری کودک، تب چند روزه و درد مفاصلی همچون آرنج و زانو و … همراه باشد که در صورت وجود یکی از این علائم باید حتماً با پزشک متخصص مشورت کرده و برای چکاپ نزد پزشک کودک خود بروید.
علت و چگونگی انتقال بیماری سرخجه
همانطور که در ابتدا و مقدمه مقاله به آن اشارهای کوتاه داشتیم بیماری سرخجه یک عفونت بیماری پوستی محسوب شده و همانند برخی از بیماریهای مشابه خود عامل ویروسی دارد که :
- از طریق خلط یا بزاق دهان فرد مبتلا به فرد سالم منتقل خواهد شد
- ( علت آن نیز تنها و تنها انتقال ویروس از طریق فردی به فرد دیگر میباشد )
- در برخی از موارد دیده شده که این بیماری در دوران جنینی از مادر به فرزند منتقل شده است.
- فرد مبتلا نیز در دوران کمون و بعد از بروز علائم بیماری نیز انتقال دهنده محسوب میشود
- در نهایت به راحتی این بیماری را حتی در دورانی که هیچ علائمی ندارد، به فرد سالم منتقل خواهد کرد.
آیا سرخجه از مادر باردار به جنین انتقال پیدا میکند ؟
نکته دیگری که باید به آن توجه داشته باشید این است که :
- اگر در ۳ ماه اول حاملگی به این ویروس مبتلا شوید، از طریق خون آن را به جنین خود انتقال خواهید داد
- همچنین خطرات جدی را برای جنین خود به وجود خواهید آورد
- یکی از این صدمات میتواند نقصها یا آسیب دیدگیهای جدی باشد
- در برخی از موارد نیز این نوع آسیب دیدگیها یا نقصها به شکلی بر روی جنین تاثیر میگذارد که میتواند حتی منجر به مرگ جنین شود.
پس در دوران بارداری حتماً به این نکات توجه داشته باشید تا برای جنین یا فرزندتان مشکلات جدی به همراه نداشته باشد و در برخی از موارد خدایی ناکرده منجر به مرگ جنینتان نشود.