
بیماری آکرودرماتیت چیست؟
در این مقاله قصد داریم تا علت و علائم بیماری آکرودرماتیت را بررسی کنیم و اطلاعاتی را در این زمینه خدمت شما ارائه دهیم. بیماری آکرودرماتیت معمولا در کودکان و بازه سنی ۳ تا ۱۵ سال شایع بوده و اگر بخواهیم توضیحات مختصری بدهیم باید بگوییم که این بیماری مسری نبوده اما ویروسهایی که باعث میشود تا این بیماری در کودکان ایجاد شود قابل انتقال میباشد. یکی از راههای انتقال ویروسهایی که باعث ایجاد بیماری آکرودرماتیت در کودک میشود. ارتباطات نزدیک و منظم بین کودکان بوده و بدین ترتیب ویروس منتقل خواهد شد و کودک دچار این بیماری میشود.
درباره بیماری آبله بیشتر بدانید

سرایت بیماری آکرودرماتیت
یکی از شایعترین و اصلیترین علائمی که در صورت بروز میتوان به مبتلا شدن کودک به این بیماری مشکوک شد. قرمزی یا بنفش شدن برخی از نقاط بدن میباشد. بیماری آکرودرماتیت در کودک به مدت ۵ تا ۸ هفته ممکن است به طول بیانجامد و معمولاً در فصلهای تابستان و بهار بیشتر دیده میشود. ابتلا به این بیماری بازه زمانی به خصوصی نداشته و اگر کودکی این بیماری را داشته باشد و به فرد دیگری آن را منتقل کند ممکن است بعد ۶ یا ۸ ماه دیگر علائم بیماری در فرد ظاهر شود و فرد مورد نظر مبتلا به این بیماری شود. به عنوان مثال در صورتی که یکی از فرزندان شما به این بیماری مبتلا شود و آن را به خواهر یا برادر خود منتقل کند، شاید علائم یا بهتر بگوییم مبتلا شدن کودک دیگرتان ماهها به طول بیانجامد.
انواع بیماریهای پوستی را بشناسید
علائم بیماری آکرودرماتیت:
همانطور که در توضیحات قبلی نیز خدمت شما عزیزان عرض کردیم. شایعترین این علائم قرمزی پوست خواهد بود.
- قرمزی یا بنفش شدن پوست در چند روز اول معمولاً در نواحی باسن یا بازو و ران کودک دیده خواهد شد.
- اما با پیشروی این بیماری به تدریج علائم و قرمزی پوست به سمت صورت سوق داده میشود.
زمانی که صورت دچار علائم بیماری آکرودرماتیت که همان قرمزی بوده میشود ، نشان دهنده این موضوع است که مویرگهای خونی زیر پوست آنرا را به زیر پوست منتقل کرده و در پوست نیز این علائم و بیماری پیشروی خواهد کرد.
اما همیشه بیماری آکرودرماتیت با بنفش شدن یا قرمز شدن پوست همراه نبوده و در برخی از موارد پوست به رنگ زرد در میآید در این موارد باید به ابتلا کودک به هپاتیت نوع B مشکوک بوده زیرا تنها در صورتی که فرد مبتلا هپاتیت نوع B داشته باشد با زردی پوست همراه میباشد. و در این صورت مشاهده این علائم باید با پزشک معالج کودک این موضوع مطرح شود تا اقدامات لازم صورت پذیرد.
بهبودی بیماری آکرودرماتیت در کودکان
ناگفته نماند که بعضی از کودکانی که به این بیماری مبتلا میشوند و بعد از گذشت مدت زمان مشخصی بهبود پیدا میکنند. ناقل بوده و تا ۱ الی ۲ هفته از تماسهای نزدیک با سایر کودکان دیگر باید جلوگیری به عمل بیاید تا به کودکان دیگر ویروسهای ایجاد کننده این بیماری منتقل نشود. در ادامه به صورت کامل و مفصل به علائم ناشی از ابتلا به بیماری آکرودرماتیت خواهیم پرداخت و توضیحات تکمیلی را خدمت شما عزیزان عرض خواهیم کرد.
علتهای اصلی بروز بیماری آکرودرماتیت در کودکان:
همانطور که در ابتدا نیز به علتهای این بیماری پرداختیم، علت اصلی بروز بیماری آکرودرماتیت در کودک از راه تماس نزدیک کودکان با یکدیگر بوده و از این راه ویروسها و عفونتهایی که زمینه ساز و فراهم کننده بستر لازم برای ابتلا به این بیماری در فرد هستند، منتقل شده و کودک به این بیماری مبتلا خواهد شد. اما ویروسها یا عفونتهایی که زمینه مناسب برای ابتلا به این به این بیماری را فراهم میکنند چه هستند؟
عفونتها یا بیماریهایی که میتواند منجر به ابتلا به بیماری آکرودرماتیت شوند عبارتند از ؛
- بیماری سرخچه
- بیماری کوکسکی،
- بیماری RSV، EBV و روتاویروس
- بیماری سیتو مگالوویروس سایتومگا
- و همانطور که در ابتدا نیز به آن اشارهای کوتاه و متخصر داشتیم هپاتیت C، B، A نیز در بروز این بیماری در برخی از کودکان موثر میباشد.
رایج ترین عامل بیماری آکرودرماتیت در کودکان
اما یکی از شایعترین عوامل ایجاد کننده بیماری آکرودرماتیت در کودکان میتواند ویروس EBV باشد. این ویروس از خانواده ویروسهای ایجاد کننده تبخال بوده و از راه بزاق دهان میتواند به فرد یا کودکی دیگر انتقال یابد. در ایالات متحده آمریکا یکی از شایعترین علتهای بروز این بیماری در برخی از کودکان وجود همین ویروس میباشد و بنا بر آمار به دست آمده از کودکان مبتلا به بیماری آکرودرماتیت ۶۰ الی ۷۰ درصد ابتلا به این بیماری به دلیل وجود این ویروس در کودکان میباشد.