
هپاتیت B چیست؟
در این مقاله قصد داریم تا توضیحات کاملی در رابطه با این بیماری در خدمت شما عزیزان قرار دهیم. بیماری هپاتیت B در واقع یک عفونت کبدی بوده و میتواند در شکلگیری یا ایجاد بیماری سیروز کبد یا سرطان کبد تاثیر مستقیم داشته باشد و بستر مناسب را برای مبتلا شدن به این بیماریها برای فرد مهیا کند. در ادامه به صورت کامل و مفصل به چگونگی بروز این بیماری در فرد اشاره خواهیم داشت. همراه اسپیر باشید با اطلاعات بیشتر از راه های انتقال و علائم بیماری هپاتیت B
درباره بیماری هرپس سیمپلکس بیشتر بدانید

تعریفی از بیماری هپاتیت B
در واقع هپاتیت B یک عفونت جدی و در بعضی از اوقات بسیار خطرناک میباشد. فرد با مبتلا شدن به ویروس هپاتیت ممکن است به صورت مزمن یا طولانی این بیماری را تجربه کند، اما ناگفته نماند بیماریهای مزمن تنها در ۵% از بزرگسالانی که به این بیماری مبتلا میشوند رخ خواهد داد و در اکثر مواقع فرد به صورت خفیف با علائم بسیار ضعیف و کوتاه مدت ناشی از این بیماری مواجه خواهد شد. اما در صورتی که فرد به بیماری هپاتیت B مزمن دچار شود به صورت طولانی مدت و شاید تا چندین ماه دچار زخمها و مشکلات کبدی شود و در آخر نیز افرادی که به این نوع بیماری از نوع مزمن آن مبتلا میشوند درصد بالایی از آنها به بیماریهای سیروز کبد یا سرطان کبد دچار خواهند شد.
انواع بیماریهای مقاربتی را بشناسید
مبتلا شدن نوزادان به هپاتیت B
اما این بیماری در نوزادان و کودکان چند ماهه بسیار جدیتر و خطر سازتر عمل میکند به شکلی که درصد بسیار بالایی از نوزادان یا کودکانی که به این بیماری مبتلا میشوند به نوع مزمن این بیماری دچار خواهند شد و مدت بسیار طولانی تری همراه آنها خواهد بود به همین منظور همانطور که اشاره کردیم میتواند خطرهای بسیار جدی برای نوزاد یا کودک به همراه داشته باشد. جالب است بدانید که طبق آمار بیش از ۸۵% از نوزادانی که به این بیماری مبتلا میشوند به دلیل سیستم ایمنی ضعیف بدن خود به نوع مزمن هپاتیت B دچار خواهند شد و ممکن است بیش از چندین ماه بیماری با آنها همراه باشد و مشکلات کبدی جدی را برای آنها به وجود بیاورد و به طور کلی سلامتی آنها را تهدید کند.
بیماری کاوازاکی چیست ؟

تفاوت هپاتیت C، B، A
هپاتیت A,B,C هرکدام ویروسهای متفاوتی بوده و به شکلهای متفاوتی رفتار کرده و در واقع این نوع ویروسها میتوانند تاثیرهای گوناگونی داشته و مدتهای مختلفی در بدن بمانند.
- هپاتیت A را میتوان یک نوع عفونت یا ویروس کوتاه مدت دانست
- اما هپاتیت B و C ممکن است در بدنهای مختلف به شکلهای بلند مدت نیز ظاهر شوند.
- در واقع بیماری هپاتیت B و C ممکن است در بعضی از افراد گسترش قابل توجهی داشته باشن
- د و به هیچ عنوان از بین نروند و به پیشروی و ایجاد مشکلات کبدی برای فرد ادامه دهند
- و برای مدت بسیار زیادی با فرد همراه باشند.
اما ناگفته نماند برای بیماری هپاتیت B و A واکسنهایی وجود داشته که تا حد قابل توجهی میتواند شما را در مقابل عفونت اولیه محافظت کند اما متاسفانه برای بیماری هپاتیت C هنوز هیچ نوع واکسنی ساخته نشده است و در واقع هیچ پیشگیری برای ابتلا به این نوع هپاتیت وجود ندارد.
بیماری سرخجه چیست ؟
راههای انتقال بیماری هپاتیت B
بیماری هپاتیت B از طریق راه و روشهای محدودی قابل انتقال به فرد دیگری میباشد. چند نمونه از راههای انتقال ؛
- انتقال بیماری به نوزاد تازه متولد شده توسط مادری که به این بیماری مبتلا بوده
- از طریق سرنگ آلوده یا مصرف شده توسط فرد مبتلا به این بیماری یا ویروس
- داشتن رابطه جنسی مراقبت نشده
نکته : در صورتی که فرد اقدامات اولیه و لازم را در جهت انتقال ندادن ویروس یا بیماری به فرد سالم رعایت و انجام دهد میتواند از مبتلا شدن افراد بیشتری به این بیماری جلوگیری کند و ناگفته نماند در صورتی که واکسن بیماری هپاتیت B را زده باشید، احتمال مبتلا شدن به این بیماری در شما بسیار پایین بوده اما این موضوع دلیل نمی شود تا نکات لازمی که در قبل به آنها اشارهای کوتاه داشتیم را جهت جلوگیری از ابتلا به این بیماری در نظر نداشته و آنها را جدی نگیرید.
سایر روش های واگیر بیماری هپاتیت B
نکات تکمیلی که باید در رابطه با این بیماری به ویژه راههای انتقال این بیماری به از فرد مبتلا به دیگر افراد در نظر داشته باشید؛ این است که این ویروس یا این بیماری از طریق
- عطسه یا سرفه
- شیر دادن مادر مبتلا به فرزند خود
- استفاده از وسایل شخصی فرد مبتلا به این بیماری
- خوردن غذای مشترک با فرد مبتلا
- استفاده از وسایل شخصی فرد مبتلا
همانطور که اشاره کردیم تنها در صورتی به این بیماری مبتلا خواهید شد که با فرد رابطه جنسی مراقبت نشده داشته باشید یا از سوزن یا سرنگ مشترک استفاده کنید که این مورد نیز بیشتر در بین معتادان رایج میباشد. تنها در صورتی که یکی از این موارد را رعایت نکرده باشید احتمال مبتلا شدن شما به بیماری هپاتیت B بالا خواهد بود اما در صورتی که تماسهای روزمره و معمولی با فرد مبتلا داشته باشید به این بیماری مبتلا نخواهید شد.
درباره زگیل آبکی بیشتر بدانید

انواع بیماری هپاتیت B
همانطور که در پاراگرافهای قبلی نیز به آن پرداختیم این بیماری به دو صورت حاد یا مزمن وجود خواهد داشت
- بیماری هپاتیت B حاد در بازه زمانی ۵ الی ۷ ماه برطرف خواهد شد
- اما بیماری هپاتیت B مزمن بیشتر از نوع حاد این بیماری طول خواهد کشید و در آخر نیز منجر به ایجاد سیروز یا در مواردی سرطان کبد خواهد شد.
- بیماری هپاتیت B حاد بیشتر در بزرگسالان شایع بوده و حدوداً شش ماه به طول میانجامد،
- اما بیماری هپاتیت B مزمن بیش از شش ماه طول خواهد کشید
طبق آمار ۵ % درصد از بزرگسالان و بیش از ۸۵% از نوزادان یا کودکان چند ماهه را درگیر خود خواهد کرد و در صورت ادامه پیدا کردن و رفع نشدن آن ممکن است فرد به بیماریهای جدی دچار شود و خطر جدی را برای شخص به همراه داشته باشد.
بیماری HFMD چیست ؟
علائم شایع و اصلی بیماری هپاتیت B
علائمی شایع و اصلی این بیماری میتواند زردی چشم و پوست باشد این ویژگی میتواند یکی از مهمترین و اصلیترین نشانههای بیماری هپاتیت B باشد اما علائمهای دیگری نظیر ؛ از بین رفتن اشتها، رنگ تیره مدفوع یا ادرار فرد، خستگی و کسلی بیش از حد در فرد، دردهای شدید و در بعضی اوقات طولانی در ناحیه شکم و … میتواند بیانگر ابتلا فرد به این بیماری باشد اما توجه داشته باشید که تنها با مراجعه به پزشک متخصص و انجام آزمایشهای مخصوص و معاینههای دقیق میتوان نسبت به مبتلا شدن به این بیماری مطمئن شد و در غیر این صورت نباید هیچ اقدام خودسرانهای انجام داد تا زمانی که از صحت این موضوع اطمینان حاصل نمایید.