
علت بد زخم بودن چیست؟
بد زخم بودن یا دیر خوب شدن جراحتها یا زخمهایی که به هر دلیل بر روی پوست ایجاد میشود میتوانند آسیبهای جدی بر بدن، زیبایی و جوانی فرد وارد کنند در واقع این مشکل به پارامترهای مختلفی بستگی داشته و نمی توان علت مشخص و ثابتی را برای تمامی افرادی که دچار این مشکل (بدزخمی) هستند مشخص کرد، زیرا سیستم بدن هر فرد متفاوت بوده و بیماریهایی که ممکن است در فرد وجود داشته باشد نیز در به تعویق افتادن بهبود زخمهای بدن بی تاثیر نیست. دراین مقاله قصد داریم تا به چند مورد از مواردی که ممکن است بر دیر خوب شدن زخمهای بدن تاثیر داشته باشد بپردازیم تا با بررسی آنها بتوانید علت بروز این مشکل برای خود یا نزدیکان خود را متوجه شوید. همانطور که اشاره کردیم بد زخم بودن علل مختلفی داشته و در هر فرد بسته به شرایط جسمی و بدنی متفاوت میباشد. همراه اسپیر باشید با ۵ علت بد زخم بودن
علت دیر رشد کردن ناخن چیست

دلایل بد زخم بودن چیست
شایعترین علتهایی که میتواند بهبود یا ترمیم زخمها را طولانیتر کند عبارتند از ؛
- ایجاد عفونت و تورم در ناحیهای که زخم ایجاد شده
- تغذیه نادرست و نرسیدن املاح و مواد مورد نیاز بدن برای ترمیم خود
(رعایت نکردن این مورد میتواند مشکلاتی نظیر ریزش مو و اختلال در رشد مجدد مو را نیز به همراه داشته باشد.)
- داشتن مرض قند یا همان دیابت، مصرف دارو به واسطه داشتن بیماریهای مختلف
- غلیظ یا کثیف بودن خون که در نتیجه گردش ضعیف خون در بدن را به دنبال خواهد داشت
- اعتیاد یا نوشیدن بیش از اندازه الکل و بالا رفتن درصد آن در خون فرد
درباره روغن گل سرخ بیشتر بدانید
مهمترین علت های بد زخم بودن
تاثیر دیابت بر روی بهبود یا ترمیم زخمها
دیابت یکی از مهمترین علت بد زخم بودن تاثیر مستقیم بر روی سیستم ایمنی بدن و عصبهایی که وظیفه انتقال درد را به مغز بر عهده دارند داشته و عملکرد این سیستمها را دچار مشکل و اختلال خواهند کرد . به عنوان مثال اگر در افرادی که سطح قند خون آنها بالا میباشد، زخمی بر روی پوست آنها ایجاد شود نه تنها روند ترمیم و بهبود کند خواهد شد بلکه در برخی از مواقع باعث میشود تا زخم دچار عفونت شده یا به گسترده شدن زخم نیز کمک خواهد کرد.
در افرادی که مشکل دیابت دارند اگر زخمی در ناحیه پا ایجاد شود با توجه به تاثیر منفی که بر سیستم عصبی بدن گذاشته، این سیستم را دچار اختلال کرده در نتیجه فرد در اکثر مواقع متوجه ایجاد زخم نخواهد شد و به همین علت زخم دچار عفونت خواهد شد و خطرات جدی تری ممکن است برای فرد ایجاد شود. بد زخمی در افرادی که دیابت دارند بدون چاره نبوده و با مراجعه به پزشک متخصص و تحت نظر بودن یا بستری شدن، ضمن اقدامات لازم برای برطرف کردن عفونت، قند خون را نیز کاهش داده تا سیستم ایمنی بدن کمی قویتر شده و ترمیم زخم سریعتر انجام شود.
تاثیر منفی استفاده از دارو بر بهبود و ترمیم زخم:
سو استفاده از مصرف داروهای شیمیایی نیز یکی از تاثیرگذارترین علت بد زخم بودن میباشد
- ممکن است یکی از دلایل دیر خوب شدن زخمها یا به اصطلاح بدزخمی در فرد استفاده از داروهای قوی باشد
- که باعث میشود باکتریهای مهم و ضروری که به ترمیم بافتهای آسیب دیده کمک میکنند را از بین ببرد
- و اجازه ندهد تا زخم روند معمولی بهبود را داشته باشد.
- جدا از این مسائل شیمی درمانی یا پرتو درمانی نیز بر کند شدن روند بهبود زخمها بی تاثیر نمیباشد
- با توجه به تاثیر مخربی که بر روی سیستم ایمنی بدن میگذارند باعث میشود تا ترمیم زخمهای ایجاد شده روند عادی خود را نداشته باشند و دچار اختلالاتی در این زمینه بشوند.